ARAG Rechtsbijstandverzekering

In het dagelijkse leven kun je zomaar in onverwachte situaties terechtkomen zoals een conflict of een meningsverschil. Wat nou als je in een conflict verwikkeld raakt dat resulteert in een juridisch proces?

Bij een dergelijk proces zijn er honderden juristen die voor je klaarstaan en je willen voorzien van professioneel juridisch advies: een rechtsbijstandverzekering afsluiten maakt de hulp van deze juristen mogelijk.

Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over dure juridische hulp waardoor de kosten onverwachts hoog oplopen. Kortom: je wordt geholpen zonder dat je in financiƫle moeilijkheden komt.
Een rechtsbijstandverzekering biedt uitkomst in het geval van een conflict met juridische gevolgen en helpt je je hoofd boven water te houden in dergelijke situaties.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je je van juridisch advies en rechtshulp. De verzekering dekt de kosten die voortkomen uit het rechtsproces. Denk hierbij aan de kosten voor specialisten zoals een advocaat of accountant, kosten van getuigen expertise, gerechtskosten en zelfs de proceskosten van de tegenpartij in geval van het verliezen van de rechtszaak.

Niet alle kwesties vallen binnen een rechtsbijstandverzekering. De belangrijkste gebieden die doorgaans binnen de verzekering vallen zijn: verkeersconflicten, conflicten die te maken hebben met wonen, consument conflicten, arbeidsconflicten en fiscale conflicten.

Een aantal voorbeelden van geschillen die binnen de rechtsbijstandverzekering vallen:

  • Een geschil met de buren over de overhangende boom;
  • Een geschil met de makelaar omdat deze de gemaakte afspraken niet is nagekomen;
  • Een geschil met de werkgever die ten onrechte een ontslagprocedure is gestart;
  • Een geschil met de overheid die je geen vergunning heeft verleend.

Hoe kom ik aan een rechtsbijstandverzekering?

Met een ARAG rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van professionele juridische hulp die bij jou past. Je hebt keuze uit twee verzekeringen: de Flexpolis en de ProRechtPolis. Hiermee stel je de verzekering samen die het beste aansluit bij jouw situatie. Stel een verzekering op maat samen met de Flexpolis of kies voor een gezinsdekking de ProRechtPolis.