Goedkope advocaat

Op zoek naar een goedkope advocaat? In dat geval kan je via gefinancierde rechtsbijstand een goedkope advocaat vinden die bij je zaak past. Een advocaat via gefinancierde rechtsbijstand wordt ook wel pro deo advocaat genoemd, al kan een pro deo advocaat ook een gratis advocaat zijn.

Goedkope advocaat gefinancierde rechtsbijstand

Een goedkope advocaat kan je vinden via de zogenaamde gefinancierde rechtsbijstand. Een goedkope advocaat is mogelijk voor mensen die een inkomen hebben dat onder een bepaalde grens ligt. Om in aanmerking te komen voor een goedkope advocaat mag een alleenstaande niet meer verdienen dan €24.400 en als je samenwoont niet meer dan €34.400 per jaar. De regeling voor gefinancierde rechtsbijstand is ingewikkeld en zal daarom niet uitvoerig worden beschreven. Als je opzoek gaat naar een goedkope advocaat, kan hij je verder helpen, maar je kan ook zelf op de website van de Raad van de Rechtsbijstand een test doen, waarmee wordt vastgesteld of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

Goedkope advocaat vergelijken

Kan je geen goedkope advocaat krijgen via gefinancierde rechtsbijstand, omdat je te veel verdient? Maak je geen zorgen. Je kan advocaten vergelijken en alsnog een goedkope advocaat vinden. Er zijn veel advocatenkantoren in Nederland en daarom is het verstandig om het aanbod te vergelijken. Let wel op: omdat je niet voor niets een advocaat nodig zal hebben, zal je vaak een groot belang hebben met je rechtsvordering. Het kan lonen om een advocaat te nemen die een hoger uurloon heeft, omdat deze advocaat misschien beter werk verricht. Zorg ook dat je van te voren uitzoekt welke kosten wel en welke kosten niet onder het gerekende uurloon vallen van de advocaat, zodat je later niet voor grote verassingen staat.

Goedkope advocaat via no cure no pay?

Je zult waarschijnlijk wel eens van no cure no pay advocaten hebben gehoord en dat deze goedkoop zijn. Een no cure no pay advocaat spreekt voordat hij te werk gaat een bepaald resultaat af met zijn cliënt. Haalt hij dit resultaat, dan moet de cliënt hem betalen. Haalt hij het resultaat niet, dan is de advocaat gratis. Let wel op: no cure no pay advocaten zijn verboden in Nederland! Lees hier meer.

Reacties

ik heb hulp nodig ik heb een eigen winkel en heb zieke dieren gekocht nu heb ik hier papieren bij en verklaring van dierenarts dat het bij de eigenaar vandaan komt nu weigert deze meneer om de slangen terug te nemen en mij me geld terug te geven ik weet niet echt wat ik hier mee aan moet en hoe ik dit moet aanpakken en of ik het dan niks voor niks ga aanvechten

mvg mariska (kika's dieren jungle)

Beste Mariska,

Ik raad je aan om contact op te nemen met een instantie als de rechtswinkel of met een juridisch adviesbureau. Zij kunnen u verder helpen.

Mvg,

Jacob Kooistra
Rechtsvordering 

beste,
ik wil een verzoek indienen bij de rechtbank ivm nhilverklaring van partner en 1x kinderalimentatie ivm ontslag.
Ik zit momenteel in de uwv en mijn ex-vrouw is in de bijstand beland.
de bijstandsambtenaar hanteerd de rechtspraak van 2004 al een jaar ik betaal sinds nov-2013 € 587 p/maand netto terwijl mijn uwv brutoloon € 2500 is en ik m heb een koopappartement.

De behandelaar gaf aan dat een verzoek moet indienen bij de rechtbank en gaf aan dat hij niet zal verweren omdat ik inderdaad geen marge hebt om de alimentatie te voeldoen.

hoop dat u mij kunt helpen cq voor een betaalbaar advocaat.
Groet,
Anil Jodha
06-41994876

Geachte Heer / Mevrouw,

Sinds enkele jaren ben ik gescheiden en hebben samen 2 kinderen in begin waren er geen problemen met de omgangsregeling en nu dat ik hertrouwt bent zijn er problemen ontstaan met omgangsregeling met onze kinderen.
Omdat ik te veel verdien kom ik gewoon niet in aanmerking voor een gefinancierde bijstand
alles wat ik doe moet ik zelf betalen.omdat mijn x vrouw een uitkering heeft komt zij wel in aanmerking voor een gefinancierde bijstand.daar kan ik niet tegen op.
om de kosten zo laag mogelijk te houden heb ik paar keer een brief door een juridisch advies bureau laten schrijven en er word helemaal niet op gereageerd.
Om verweer te kunnen voeren heb ik een goedkoop advocaat nodig en of een advocaat die mijn graag wil helpen tegen een gereduceerd prijs.

Het is ook zo oneerlijk he,ik werk ik betaal m'n belastingen zo als vele anderen dat doen.van mijn belasting geld krijgt zo,n iemand uitkering en een advocaat er bij om tegen mij te kunnen produceren.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam inzendingen te vermijden.